Werkingen

Hier tref je een overzicht aan van de werkingen van de edelstenen en mineralen

Wij zijn bezig om deze pagina te vernieuwen met uitgebreidere informatie en meerdere steensoorten met hun werking. Mocht een steen in de huidige lijst er niet tussen staan, mail ons gerust met vragen over de werking. mail dan naar info@steenrijker.nl .

Werking van de verschillende edelstenen

In onderstaande lijst treft u van een heleboel edelstenen en mineralen de werking aan. Treft u een steen aan die niet in onze webwinkel voorkomt, mailt u ons dan. Wij zoeken dan de steen voor u en geven u een prijsopgave. De stenen zijn een aanvulling op de reguliere geneeskunde en geen vervanging.


Agaat
 
Lichamelijk:
De agaat helpt bij alle kwalen van de luchtwegen zoals ademnood en astmatische problemen. Hij helpt bij een hoge bloeddruk en sommige gevolgen ervan zoals oorsuizingen, warmteprikkels en duizeligheid. Hij werkt huidherstellend, sterkt het hart en verbetert de bloedsomloop. De agaat neemt bij koorts de warmte over. Hij gaat ontkalking tegen en helpt tegen gewrichtspijn.
Geestelijk:
De agaat versterkt de persoonlijkheid en het zelfrespect. Hij verlicht en vergroot het geestelijk vermogen en inzicht.
Spiritueel:
De agaat beschermt de drager tegen invloeden van buitenaf maar ook tegen invloeden van binnenuit. Hij beschermt het spiritueel leven, het zoeken naar meesterschap en wijsheid en geeft positieve krachten. Deze edelsteen kan door iedereen zonder probleem gedragen worden. De agaat beïnvloedt positief de werking van andere edelstenen.

 
Amazoniet:
Lichamelijk:
Deze steen is weldadig bij osteoporose, tandbederf en calciumgebrek. Het verlicht spierkrampen en kalmeert hersenen en zenuwstelsel.
Geestelijk:
Amazoniet filtert informatie die door de hersenen gaat en combineert deze met de intuïtie. Het verzacht trauma’s en heft zorgen en angsten op en verdrijft negatieve energie en ergernis.
Spiritueel:
Amazoniet is een goede beschermer tegen elektromagnetische vervuiling.

Amber/Barnsteen:
Lichamelijk:
Amber ondersteunt het genezingsproces van alle keelaandoeningen, verkoudheid en bronchitis. Hij voorkomt krop door stimulering van schildklier en bijschildklier. Het verlicht de pijn en stimuleert de tandvorming bij baby’s die tandjes krijgen.
Geestelijk:
Amber stimuleert het denkproces en stimuleert de intuïtieve vermogens. Hij reinigt en loutert de geestkracht en schenkt inzicht en verlicht de geest.
Spiritueel:
Amber herstelt de kracht van de zon in ons eigen zonnecentrum (zonnevlecht of levenscentrum). Het is een beschermende steen tegen naar u persoonlijk gerichte negatieve energie. Helderziendheid wordt door amber gestimuleerd.

Amethist:
Lichamelijk:
Amethist helpt bij het herstel van bloedarmoede, ziekte, bleekheid en pijnlijke menstruatie. Het kristal verbetert het geheugen, reinigt de huid en bevordert transpiratie. Is goed tegen slapeloosheid en verlicht bij migraine.
Geestelijk:
Helpt bij meditatie en bevordert geestelijke reiniging en ontwikkeling. Het is de brug tussen hemel en aarde. Hij tempert drift, woede en haatgevoelens en vermindert angst, verdriet en heimwee.
Spiritueel:
De steen zorgt voor naastenliefde en deemoed, geeft heldere inzichten bij toekomstvoorspellingen en droomuitleg. Zorgt voor verdieping van meditatie.

Aquamarijn:
Lichamelijk:
Aquamarijn heeft een positieve invloed op het autonome zenuwstelsel. Versterkt de werking van de alvleesklier en ondersteunt de lever. Ondersteunt de genezing van keelpijn, opgezette klieren, angina, ontsteking van mondslijmvlies en kaak- en voorhoofdholtes. Aquamarijn optimaliseert de werking van hypofyse en schildklier.
Geestelijk:
Aquamarijn is een ideale steen voor mensen met het syndroom van down. De steen stimuleert liefde voor een ander en zichzelf op een positieve manier en helpt emoties te verwerken.
Spiritueel:
De steen ondersteunt bij helderweten, heldervoelen en helderzien.

Aragoniet:
Lichamelijk:
Aragoniet behandelt de ziekte van Reinaud, remt verkoudheid, geneest botten, stimuleert de calciumopname en herstelt de elasticiteit van tussenwervelschijven (zeer goede steen bij spit en hernia). Het verlicht pijn bij krampen en versterkt het immuunsysteem. Aragoniet beschermt tegen geopatische belasting en bevrijdt geblokkeerde leijlijnen.
Geestelijk:
Aragoniet leert geduld en acceptatie en het leert te delegeren. Het maakt de geest flexibel en verdraagzaam en stimuleert de concentratie op het NU.
Spiritueel:
Het stabiliseert en reguleert spirituele ontwikkeling die te snel verlopen. Het kristal helpt bij het aarden van zweverige mensen in hun lichaam. Het stabiliseert de basis- en de aardechakra’s en verstevigt de band met de aarde.

Aventurijn: (verschillende kleuren waaronder groen, rood en blauw)
Lichamelijk:
Deze steen is ideaal om bij u te dragen bij huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis, acne, rode vlekken en huiduitslag. Het is tevens een remedie tegen artrose, ontkalking en rachitis. Hij brengt verbetering bij een te hoge of te lage bloeddruk. Aventurijn absorbeert electrosmog.
Geestelijk:
Aventurijn maakt onafhankelijk en staat borg voor onverwacht avontuur en geluk bij ondernemen.
Spiritueel:
De aventurijn haalt het beste en het mooiste bij iemand naar boven en bevordert de ontwikkeling van spiritualiteit.

Barnsteen/ Amber:
Lichamelijk:
Barnsteen ondersteunt het genezingsproces van alle keelaandoeningen, verkoudheid en bronchitis. Hij voorkomt krop door stimulering van schildklier en bijschildklier. Het verlicht de pijn en stimuleert de tandvorming bij baby’s die tandjes krijgen.
Geestelijk:
Barnsteen stimuleert het denkproces en stimuleert de intuïtieve vermogens. Hij reinigt en loutert de geestkracht en schenkt inzicht en verlicht de geest.
Spiritueel:
Barnsteen herstelt de kracht van de zon in ons eigen zonnecentrum (zonnevlecht of levenscentrum). Het is een beschermende steen tegen naar u persoonlijk gerichte negatieve energie. Helderziendheid wordt door amber gestimuleerd. 

Bergkristal:
Lichamelijk:
Bergkristal heeft een langzame maar zekere genezende werking op ontstekingen, fistels en luchtwegaandoeningen. Tevens helpt de steen bij een te hoge bloeddruk en cholesterol gehalte, stimuleert de aanmaak van calcium en heeft een grote invloed op de vorming en het herstel van het skelet, ideaal bij alle rugklachten.
Geestelijk:
De bergkristal geeft inzicht en helderheid, neemt besluiteloosheid weg, heft geestelijke blokkades op en herstelt de energiestroom.
Spiritueel:
Hij helpt intuïtieve inzichten te gebruiken en te verruimen, neutraliseert negatieve aspecten in de aura en versterkt tegelijkertijd de volledige aura-energie. Versterkt de werking van andere stenen.
  De bergkristal is de beste algemene reinigende steen.

Blaufluss:
Lichamelijk:

Blaufluss werkt positief op het hart, ogen en de nieren. Het kan bloedarmoede, reuma en onrust verminderen. Het helpt bij het beschermen tegen maagzweren en bacteriële infecties.
Geestelijk:
Blaufluss ondersteunt bij het herstellen van depressie. De steen zorgt voor een positieve kijk op dingen. Het bevorderd individualiteit en ambitie.

Spiritueel:
De steen wordt ook gezien als de steen van wijsheid. Helpt bij herstellen en leert ons dat er licht in de duisternis is.

Blauwe calciet:
Lichamelijk:
Calciet reinigt de uitscheidende organen, stimuleert calciumopname in de botten en versterkt het skelet en de gewrichten. Het verlicht darm- en huidziekten en stimuleert bloedstolling en weefselherstel. Calciet versterkt het immuunsysteem en bevordert de groei bij kleine kinderen. Blauwe calciet verlaagt de bloeddruk, kalmeert zenuwen, heft angsten op en laat negatieve emoties los.
Geestelijk:
Calciet kalmeert de geest, versterkt het analytisch- en onderscheidingsvermogen en het geheugen.
Spiritueel:
Het is een krachtige versterker en reiniger van de energie het versnelt de spirituele ontwikkeling. Calciet ondersteunt het herinneren van de ervaringen tijdens trance reizen, en kanaliseert de informatie van je hogere zelf. Blauwe calciet transmuteert de energie. Dit wil zeggen dat het energie weghaalt, het reinigt en weer terugstuurt.

Botswana agaat:
Lichamelijk:
Botswana agaat ondersteunt opkomende weeën bij de bevalling en vermindert de pijn, geeft grote bescherming aan de moeder en de pasgeboren baby. Het bevordert de lichamelijke en geestelijke groei van baby’s en kleine kinderen en stimuleert de genezing van kinderziekten. De agaat helpt bij alle kwalen van de luchtwegen zoals ademnood en astmatische problemen. Hij helpt bij een hoge bloeddruk en sommige gevolgen ervan zoals oorsuizingen, warmteprikkels en duizeligheid. Hij werkt huidherstellend, sterkt het hart en verbetert de bloedsomloop. De agaat neemt bij koorts de warmte over. Hij gaat ontkalking tegen en helpt tegen gewrichtspijn.
Geestelijk:
Botswana agaat doseert de geestelijke mogelijkheden en voorkomt overbelasting van het intellect. Tevens helpt specifiek deze steensoort met het stoppen met roken. De agaat versterkt de persoonlijkheid en het zelfrespect. Hij verlicht en vergroot het geestelijk vermogen en inzicht.
Spiritueel:
Botswana agaat stimuleert de kracht om de levenslessen van dit leven tot een goed einde te brengen. De agaat beschermt de drager tegen invloeden van buitenaf maar ook tegen invloeden van binnenuit. Hij beschermt het spiritueel leven, het zoeken naar meesterschap en wijsheid en geeft positieve krachten. Deze edelsteen kan door iedereen zonder probleem gedragen worden. De agaat beïnvloedt positief de werking van andere edelstenen.

Calciet: (helder)
Lichamelijk:
Calciet reinigt de uitscheidende organen, stimuleert calciumopname in de botten en versterkt het skelet en de gewrichten. Het verlicht darm- en huidziekten en stimuleert bloedstolling en weefselherstel. Calciet versterkt het immuunsysteem en bevordert de groei bij kleine kinderen. Heldere calciet is een alles-genezer, reinigt alle chakra’s en brengt ze op een lijn.
Geestelijk:
Calciet kalmeert de geest, versterkt het analytisch- en onderscheidingsvermogen en het geheugen
Spiritueel:
Het is een krachtige versterker en reiniger van de energie het versnelt de spirituele ontwikkeling. Calciet ondersteunt het herinneren van de ervaringen tijdens trance reizen, en kanaliseert de informatie van je hogere zelf.

Carneool:
Lichamelijk:
Carneool bevordert en verbetert de bloeddoorstroming in het gehele lichaam. Het helpt infecties te bestrijden en te genezen. Het bevordert de spijsvertering, versterkt het zenuwstelsel, verzacht pijn in het algemeen en zenuwpijn en gewrichtspijn in het bijzonder.
Geestelijk:
Carneool geeft geestelijke rust en helpt tegen nachtmerries, vermindert agressie, verheldert de geest en maakt het denken toegankelijk voor nieuwe ideeën. Carneool is in staat om gezins- of familieproblemen op te lossen mits alle familieleden de steen dragen.
Spiritueel:
Het verlicht de geest en bevordert de concentratie, schenkt vitaliteit, creativiteit en bevordert de saamhorigheid, waardoor men in de astrale wereld kan doordringen. Carneool aardt en verankert je in de huidige werkelijkheid. 

Celestien (ook: coelestien, celestiet)
Lichamelijk:
De steen heeft een positieve werking op menstruatie klachten en stoornissen. Het verlicht pijn behandelt kwalen aan ogen, oren en keel. Celestien geeft ontspanning in de spieren en zorgt voor orde in de cellen.
Geestelijk:
Celestien kalmeert heftige emoties, verscherpt de geest, bevordert geestelijke helderheid en bevordert de communicatie
Spiritueel:
Celestien versnelt de spirituele ontwikkeling, helderziendheid en herinneringen aan dromen en stimuleert trance reizen. Het heelt de aura.

Citrien:
Lichamelijk:
Citrien heeft de unieke eigenschap dat hij direct positief inwerkt op het zenuwstelsel, endocriene klieren zuivert en stimuleert en verbetert de gehele energiedoorstroming in alle organen en versterkt het uithoudingsvermogen. 
Geestelijk:
Citrien helpt tegen zwaarmoedigheid, futloosheid en depressies en stimuleert de geest als deze zich niet vrij kan maken van zorgen en verdriet. Hij voegt verstand toe aan een te heftig gevoelsleven. Hij maakt de dragen neutraal en verheldert de gedachten.
Spiritueel:
De citrien schenkt positieve inzichten, versterkt de neutraliteit en verbetert de concentratie. De steen helpt bij het verwerken van kosmische informatie.

Fluoriet:
Lichamelijk:
Fluoriet stimuleert de calciumopname in het lichaam. Hij helpt de schildklier in al haar functies. De steen werkt positief bij de genezing van rachitis (botaandoening), spataderen en wonden.
Geestelijk:
De steen stimuleert helder denken en de concentratie.
Spiritueel:
Fluoriet geeft inzicht in de weg naar kosmische waarheid en wijsheid. Bevorderd onpartijdigheid en vergroot intuïtieve vermogens en maakt u bewust van hogere spirituele werkelijkheden. De steen aardt en integreert spirituele energieën.

Gele calciet:
Lichamelijk:
Calciet reinigt de uitscheidende organen, stimuleert calciumopname in de botten en versterkt het skelet en de gewrichten. Het verlicht darm- en huidziekten en stimuleert bloedstolling en weefselherstel. Calciet versterkt het immuunsysteem en bevordert de groei bij kleine kinderen.
Geestelijk:
Calciet kalmeert de geest, versterkt het analytisch- en onderscheidingsvermogen en het geheugen. Gele calciet stimuleert de wil en de hogere geest.
Spiritueel:
Het is een krachtige versterker en reiniger van de energie het versnelt de spirituele ontwikkeling. Calciet ondersteunt het herinneren van de ervaringen tijdens trance reizen, en kanaliseert de informatie van je hogere zelf. Gele calciet bevordert meditatie, brengt een toestand van diepe ontspanning en spiritualiteit teweeg.

Goldfluss:
Lichamelijk:
Fysiek werkt de steen op het hart, ogen en nieren. Het kan bloedarmoede, reuma en onrust verminderen.
Geestelijk:
Goldfluss versterkt uw positieve kanten en geeft levenskracht, gaat somberheid en zwaarmoedigheid tegen.
Spiritueel:
Goldfluss maakt vrolijk en zorgt ook voor een stuk aarding.  

Groene calciet:
Lichamelijk:
Calciet reinigt de uitscheidende organen, stimuleert calciumopname in de botten en versterkt het skelet en de gewrichten. Het verlicht darm- en huidziekten en stimuleert bloedstolling en weefselherstel. Calciet versterkt het immuunsysteem en bevordert de groei bij kleine kinderen. Groene calciet ontdoet het lichaam van bacteriële infecties (m.n. bij gebruik van een elixer)
Geestelijk:
Calciet kalmeert de geest, versterkt het analytisch- en onderscheidingsvermogen en het geheugen. Herstelt evenwicht in de geest. Groene calciet stimuleert het loslaten van oude gedachten en patronen die niet langer nuttig zijn en bevordert de overgang naar nieuwe positieve overtuigingen.
Spiritueel:
Het is een krachtige versterker en reiniger van de energie het versnelt de spirituele ontwikkeling. Calciet ondersteunt het herinneren van de ervaringen tijdens trance reizen, en kanaliseert de informatie van je hogere zelf. Groene calciet is een beschermende en versterkende steen voor de aura maar ook voor energieën van ruimtes.

Heliotroop:
Lichamelijk:
Heliotroop heeft een positieve invloed op het bloed en heeft een stelpende werking met name met neusbloedingen. Maar ook bij verwondingen, aambeien en maagzweren. Het verkomt en verbetert couperose. Het zorgt voor een vlotte bevalling en voorkomt eventuele bloedingen. De energie van Heliotroop is gelijk aan de mens, waardoor het bijzonder reinigend werkt en de afvoer van afvalstoffen door de lever,nieren en milt bevordert.
Geestelijk:
Heliotroop vitaliseert het hersenweefsel en de toevoer van zuurstof, waardoor de concentratie wordt verhoogd en de emotionele en geestelijke reiniging bevordert. Het versterkt de intellectuele vermogens, geeft inzicht en medeleven voor omgeving en medemens. Het schenkt de drager wijsheid, idealisme, medeleven en onbaatzuchtigheid.
Spiritueel:
Heliotroop versterkt de spirituele energie en kan een blik op het verleden of toekomst laten vallen.

Hemimorfiet:
Lichamelijk:
Hemimorfiet bevordert de werking van hart- en bloedvaten.
Geestelijk:
Het geeft kracht in denken en doen en laat je jouw krachten optimaal benutten.
Spiritueel:
Hemimorfiet leert om jezelf te accepteren in wie jij bent en verantwoordelijkheden te nemen. Het stimuleert om doelen te stellen en deze te willen bereiken. Laat je een positieve en eerlijke houding aannemen.

Honing calciet:
Lichamelijk:
Calciet reinigt de uitscheidende organen, stimuleert calciumopname in de botten en versterkt het skelet en de gewrichten. Het verlicht darm- en huidziekten en stimuleert bloedstolling en weefselherstel. Calciet versterkt het immuunsysteem en bevordert de groei bij kleine kinderen. Honing calciet helpt maagklachten te verzachten.
Geestelijk:
Calciet kalmeert de geest, versterkt het analytisch- en onderscheidingsvermogen en het geheugen. Honing calciet vermindert angst en onzekerheid en zorgt ervoor dat je om kunt gaan met teleurstellingen.
Spiritueel:
Het is een krachtige versterker en reiniger van de energie het versnelt de spirituele ontwikkeling. Calciet ondersteunt het herinneren van de ervaringen tijdens trance reizen, en kanaliseert de informatie van je hogere zelf.

Jade:
Lichamelijk:

Jade ondersteunt de afvoer van afvalstoffen van de nieren, de pancreas en de lever. Het is een ontstekingsremmer
en ondersteunt het hart, het zenuwstelsel en de genezing van tuberculose. De steen helpt bij problemen met de luchtwegen, werkt positief bij ontkalking en rachitis en is een goede hulp bij suikerziekte. Jade bevordert een voorspoedige bevalling en geeft goede resultaten bij menstruatieproblemen.
Geestelijk:
Jade verhelpt intellectuele en geestelijke vermoeidheid, prikkelbaarheid, onrust en neerslachtigheid. Jade is het zinnebeeld van de vijf hoofddeugden: bescheidenheid, barmhartigheid, moed, gerechtigheid en wijsheid.
Spiritueel:
Jade reinigt en bevrijdt de aura van alle negatieve invloeden en trekt positieve energie aan. De steen geeft bescherming bij spirituele ontwikkeling en werk. Jade geeft bescherming tegen alle negatieve invloeden van buitenaf, tegen boze geesten en andere kwade elementen.

Jaspis rood en bruin:
Lichamelijk:
Jaspis helpt bij artrose en artritis en werkt positief op de bloedomloop. De steen helpt ook tegen maagpijn, gal en nierproblemen. Jaspis werkt uiterst beschermend in de eerste drie maanden van de zwangerschap en geeft goede hulp bij de eerste tekenen van misselijkheid. Jaspis stimuleert en versterkt onze cellen. Het versterkt de celregeneratie en houd onze cellen fris en jong. Het versterkt ons immuunsysteem en zorgt ervoor dat wij een betere afweer hebben.
Geestelijk:
Jaspis brengt harmonie tussen geest en lichaam, versterkt de geest en verdrijft negatieve gedachten. Het verhoogt de concentratie en verdraagzaamheid en maakt minder egoïstisch.
Spiritueel:
Jaspis helpt bij het aarden. Het verbindt ons met de aarde en ons lichaam met de geest en het spirituele gevoel. De steen versterkt het bewustzijn en schept een harmonieuze sfeer en ‘totaal’ gevoel in de mens. Jaspis helpt bij het maken van juiste keuzes in het leven.

 Kattenoog:
 Lichamelijk:
 De stenen helpen tegen darmkrampen, ademhalingsproblemen, astma en hyperventilatie. Ze werken kalmerend. Kattenoog geeft kracht en energie om problemen van fysieke of psychische aard in goede banen te leiden.
Geestelijk:
De stenen geven geestelijke bescherming, steun en inzicht. Let op bij sommige mensen hebben deze stenen het omgekeerde effect. Dit komt omdat zij in de war raken door de steeds wisselende inzichten die deze stenen kunnen verschaffen. Ze ondersteunen op rationeel en geestelijk gebied.
Spiritueel:
De stenen beschermen de mens op spiritueel gebied tegen negatieve invloeden. Ze versterken het “zien” en “kijken”

Kyaniet (Cyaniet):
Lichamelijk:
Kyaniet behandelt spierziekten, koorts, het urogenitale stelsel, de schildklieren bijschildklier, de bijnieren, de keel en de hersenen. Het verlaagt de bloeddruk en geneest infecties.
Geestelijk:
Kyaniet helpt blokkades en angsten te doorbreken, moedigt zelfexpressie en communicatie aan. Het vergroot het vermogen logisch en lineair te denken.
Spiritueel:
Kyaniet werkt uitstekend voor afstemming en meditatie. Het stimuleert de paranormale vermogens en intuïtie. Het kristal legt verbinding met spirituele gidsen, aardt spirituele vibraties, brengt spirituele integriteit en rijping tot stand, vergemakkelijkt de herinnering aan dromen en stimuleert genezende dromen. Kyaniet brengt chakra’s en de verfijnde lichamen op één lijn door de banen en meridianen te reinigen. Het herstelt de chi in het fysieke lichaam en de organen. Bij het genezen stabiliseert het het biomagnetische veld na reiniging en transformatie.

Labradoriet:
Lichamelijk:
Labradoriet helpt bijontkalking, breuken, osteoporose, groeistoornissen, om hoge bloeddruk te verlagen en tegen opvliegers in de menopauze. De steen voorziet de nieren, lever en pancreas van voldoende energie en werkt stimulerend op het zenuwstelsel waardoor de bijnieren een betere doorstroming krijgen en de slijmvliezen beter gaan functioneren.
Geestelijk:
Labradoriet kan het intellect en de geest stimuleren en tekortkomingen op lossen. Hij geeft rust en verminderd geestelijke prikkelbaarheid, helpt bij oververmoeidheid om volledig tot rust te komen en verhelpt slapeloosheid. Labradoriet beschermt tegen negativiteit uit de omgeving.
Spiritueel:
Labradoriet verlicht en verheldert het spirituele bewustzijn en herstelt het evenwicht in de aura. Het is een ideale steen om u te begeleiden op uw weg van spirituele groei en bewustwording.

Landschap Jaspis:
Lichamelijk:
Jaspis helpt bij artrose en artritis en werkt positief op de bloedomloop. De steen helpt ook tegen maagpijn, gal en nierproblemen. Jaspis werkt uiterst beschermend in de eerste drie maanden van de zwangerschap en geeft goede hulp bij de eerste tekenen van misselijkheid.
Geestelijk:
Jaspis brengt harmonie tussen geest en lichaam, versterkt de geest en verdrijft negatieve gedachten. Het verhoogt de concentratie en verdraagzaamheid en maakt minder egoïstisch. De steen helpt bij emotionele problemen en sterkt het geloof in jezelf.
Spiritueel:
Jaspis helpt bij het aarden. Het verbindt ons met de aarde en ons lichaam met de geest en het spirituele gevoel. De steen versterkt het bewustzijn en schept een harmonieuze sfeer en ‘totaal’ gevoel in de mens. Jaspis helpt bij het maken van juiste keuzes in het leven.

Magnesiet:
Lichamelijk:
Door de aanwezigheid van het element magnesium kan magnesiet gedragen worden om het lichaam te reinigen, de darmfunctie te verbeteren en constipatie tegen te gaan. Het calcium in het kristal is heilzaam bij problemen met botten en gewrichten. Het aanwezige mangaan helpt bij artritis. De aanwezigheid van het element ijzer heeft een gunstige invloed op de samenstelling van het bloed. Magnesiet herstelt de energiedoorstroming door het hele lichaam, waardoor de edelsteen goed te gebruiken is, wanneer men wil vermageren.
Geestelijk:
De geest en het denkvermogen kunnen ontspannen functioneren. Magnesiet helpt bij het verwerken van geestelijke problemen. De steen kan gedragen worden om geheugenstoornissen op te heffen.
Spiritueel
Hij bevorderd in zien en loslaten in de ruimste zin.

Malachiet:
Lichamelijk:
Malachiet is geschikt om de energiedoorstroming in het lichaam te stimuleren en te herstellen, blokkades op te lossen en pijn en kramp te laten verdwijnen. Malachiet helpt bij problemen aan de geslachtsorganen, verminderd pijn bij menstruatieklachten en heelt aandoeningen aan de baarmoeder. De steen beschermt moeder en kind tijdens de zwangerschap. Hij bevorderd de waterhuishouding en verzacht daardoor gewrichtspijn en reumatische aandoeningen. Malachiet werkt helend bij oogziekten en versterkt het hart.
Geestelijk:
Malachiet werkt louterend, verhelderd de geest en versterkt de energiedoorstroming. Hij schenkt troost en vormt een licht in de duisternis bij geestelijke problemen. Bevorderd rust en kalmte bij geestelijke inspanning.
Spiritueel:
Malachiet versterkt in hoge mate de energie- en krachtlijnen die ons met de kosmos verbinden. Het is de boodschapper van spirituele kracht en harmonie. Hij heeft het vermogen eigen spiritualiteit te helpen ontdekken en te verbeteren. Hij opent een wereld van nieuwe mogelijkheden.

Mangano calciet (roze calciet):
Lichamelijk:
Mangano calciet helpt bij zenuwaandoeningen. Calciet reinigt de uitscheidende organen, stimuleert calciumopname in de botten en versterkt het skelet en de gewrichten. Het verlicht darm- en huidziekten en stimuleert bloedstolling en weefselherstel. Calciet versterkt het immuunsysteem en bevordert de groei bij kleine kinderen.
Geestelijk:
Calciet kalmeert de geest, versterkt het analytisch- en onderscheidingsvermogen en het geheugen. Als steen van vergeving verlicht mangano calciet angst en verdriet, ruimt weerstand met zachte hand uit de weg en brengt onvoorwaardelijke liefde. Het bevordert het gevoel van eigenwaarde en zelfacceptatie, het voorkomt nachtmerries en helpt bij traumaverwerking.
Spiritueel:
Mangano calciet legt het contact met het rijk der Engelen. De steen helpt je spirituele zijn te aarden in dit leven en dit lichaam. Het verzacht de gevoelens van heimwee naar jouw vorige staat van zijn. Het is een krachtige versterker en reiniger van de energie het versnelt de spirituele ontwikkeling. Calciet ondersteunt het herinneren van de ervaringen tijdens trance reizen, en kanaliseert de informatie van je hogere zelf.

Mokaiet:
Lichamelijk:
Mokaiet helpt bij artrose en artritis en werkt positief op de bloedomloop. De steen helpt ook tegen maagpijn, gal en nierproblemen. Het versterkt immuunstelsel, geneest wonden en zuivert het bloed.
Geestelijk:
Mokaiet brengt harmonie tussen geest en lichaam, versterkt de geest en verdrijft negatieve gedachten. Het verhoogt de concentratie en verdraagzaamheid en maakt minder egoïstisch. De steen verzorgt voor diepe rust bij het verwerken van nieuwe ervaringen.
Spiritueel:
Mokaiet helpt bij het aarden. Het verbindt ons met de aarde en ons lichaam met de geest en het spirituele gevoel. De steen versterkt het bewustzijn en schept een harmonieuze sfeer en ‘totaal’ gevoel in de mens. Jaspis helpt bij het maken van juiste keuzes in het leven.

Obsidiaan:
Lichamelijk:
Obsidiaan kan helpen bij een te hoge bloeddruk, gaat ontkalking tegen en bevordert het herstel van de huid na verwondingen. De steen ondersteunt de werking van de luchtwegen, helpt bij verkoudheid en griep. Werkt goed bij problemen met het zenuwstelsel en verbetert de werking van de pancreas, de lever en de nieren. Hij heeft ook een positieve werking op bloedarmoede, bleekheid en pijnlijke menstruatie. Zeer goed te gebruiken voor het opheffen van geopatische belasting.
Geestelijk:
Obsidiaan werkt ontspannend bij onrust en prikkelbaarheid en bevordert een goede nachtrust. Hij kikkert op bij geestelijke vermoeidheid en tekortkomingen. Deze steen is uitermate geschikt voor therapeuten. Het helpt nl. om tot de kern van een probleem te komen en absorbeert de daarbij vrijgekomen energie.
Spiritueel:
Obsidiaan richt de blik naar het innerlijk en scherpt het zien. De steen is een grote hulp bij meditatie en visualisatie. Hij verheldert het spirituele leven en stimuleert het gebruik van de eigen intuïtie.

Onyx:
Lichamelijk:
Onyx is weldadig voor het gebit, de botten, het beenmerg, bloedstoornissen en de voeten.
Geestelijk:
Onyx herkent en integreert de tegenstellingen in jezelf. Het geeft meer zelfbeheersing, verlicht angsten en zorgen. De steen geeft kracht, standvastigheid en volharding, schenkt zelfvertrouwen
Spiritueel:
Onyx kan gebruikt worden bij het genezen van oude wonden en fysieke trauma’s uit vorige levens die invloed hebben in ons huidige leven. Het helpt om die kosmische energieën op te nemen die je nodigt hebt, bijvoorbeeld voor genezing. Het schept evenwicht tussen yin en yang.

Oranje calciet:
Lichamelijk:
Calciet reinigt de uitscheidende organen, stimuleert calciumopname in de botten en versterkt het skelet en de gewrichten. Het verlicht darm- en huidziekten en stimuleert bloedstolling en weefselherstel. Calciet versterkt het immuunsysteem en bevordert de groei bij kleine kinderen. Oranje calciet geneest specifieker nog het voortplantingssysteem, de galblaas en darmkwalen zoals spastisch colom.
Geestelijk:
Calciet kalmeert de geest, versterkt het analytisch- en onderscheidingsvermogen en het geheugen. Oranje calciet brengt emoties in balans, verjaagt angst en overwint depressies.
Spiritueel:
Het is een krachtige versterker en reiniger van de energie het versnelt de spirituele ontwikkeling. Calciet ondersteunt het herinneren van de ervaringen tijdens trance reizen, en kanaliseert de informatie van je hogere zelf. Oranje calciet werkt positief in op de onderste drie chakra’s.

Opaliet: (synthetisch)
Lichamelijk:
Opaliet helpt bij slaapstoornissen.
Geestelijk:
Opaliet laat je vredig en bewust zijn met jezelf
Spiritueel:
Stimuleert passie, liefde, trouw en warmte aan jezelf.

Rhodochrosiet:
Lichamelijk:
Het hoge mangaan gehalte heeft een zeer positieve invloed op ons leven in het algemeen. De steen versterkt het complete lichaam en helpt om ’s morgens op gang te komen. Hij geeft verlichting bij pijn door artrose en artritis, zorgt voor een goede doorstroming van de luchtwegen bij aanvallen van astma en neusverstopping.
Geestelijk:
Rhodochrosiet geeft steun bij prikkelbaarheid als gevolg van natuurlijke overgevoeligheid.  De steen helpt drempelvrees en andere angsten te overwinnen, versterkt het geheugen en zorgt voor een vlotte energiedoorstroming naar de hersenen. Kinderen krijgen hun levenslust, optimisme en levendigheid terug.
Spiritueel:
De steen verhoogt de creativiteit en intuïtie. Hij stimuleert de energiestroom naar de zonnevlecht en het voorhoofdchakra en helpt met meditatie. Hij beschermt mediamieke mensen en waarborgt geestelijke rust.

Rhodoniet:
Lichamelijk:
Rhodoniet helpt bij algemene prikkelbaarheid zonder duidelijke oorzaak, geeft ondersteuning bij gevoelige en verlegen mensen die niet zo snel voor zichzelf opkomen. Het geeft verlichting van pijn bij krampen. De steen helpt om de vorming van cholesterol in goede banen te leiden, verlaagt de bloeddruk en zorgt voor een beter evenwicht van de kalkspiegel in het bloed. Rhodoniet heeft direct invloed op de bijschildklier en daardoor op de aanmaak van calcium in het lichaam.
Geestelijk:
Rhodoniet verbetert en versterkt het geheugen, het ondersteunt de geestelijke processen vooral positief denken.
Spiritueel:
Rhodoniet leidt je naar duidelijke inzichten en laat de eigen mogelijkheden tot ontwikkeling komen. 

Rozenkwarts
Lichamelijk:
Het verlicht buikkrampjes bij kleine kinderen, herstelt evenwicht in het lichaam en brengt orde en rust. De steen heelt diaree, darmstoornissen en buikkrampen. Ook kan hij helpen kleine wormen te verdrijven.
Geestelijk:
De steen stimuleert de geestelijke ontwikkeling op een positieve manier. Hij bedaart opvliegende mensen en helpt moeilijkheden te overwinnen. Hij herstelt het zelfvertrouwen en stimuleert tot het verbeteren van zelfkennis.
Spiritueel:
De steen staat open voor licht en energie, geeft inspiratie en leiding bij meditatieve oefeningen. Hij maakt het goede in de mens los en versterkt het zelfvertrouwen.

Rutielkwarts:
Lichamelijk:
Rutielkwarts is een zeer doeltreffende vibrerende genezer. Het helpt om een rechte lichaamshouding aan te nemen, bij chronische ziekten, impotentie en onvruchtbaarheid. Doeltreffend bij uitputting en energieverlies. Rutielkwarts behandelt het ademhalingskanaal en bronchitis, stimuleert de schildklier en verjaagt parasieten. Stimuleert de wederopbouw van cellen en herstelt beschadigde weefsels. Kwarts verhoogt de spierspanning, beschermt tegen straling en heft statische elektriciteit op. Kwarts is een heelmeester en kan voor elke aandoening worden gebruikt. Het stimuleert het immuunsysteem, brengt het lichaam in evenwicht en verzacht brandwonden.
Geestelijk:
Rutielkwarts raakt de wortel van problemen en vergemakkelijkt overgangen en veranderingen van richting. Het verzacht sombere stemmingen en werkt als antidepressivum. Het verlicht angsten, fobieën en bezorgdheid. Het gaat zelfhaat tegen en bevordert vergeving op alle niveaus.
Spiritueel:
Rutielkwarts opent de aura om genezing mogelijk te maken. Het is nuttig voor therapeuten want het filtert negatieve energie van cliënten. De steen helpt om inzicht te krijgen in ongemakken uit vorige levens.  Kwarts harmoniseert alle chakra’s en brengt de verfijnde lichamen op een lijn.

Schalenblende:
Lichamelijk:

Schalenblende bevordert aanpassingsvermogen en het natuurlijk herstel van het lichaam. Fysiek heeft de steen een positief effect op de ontwikkeling van de hersenen, smaak en reukzin, het netvlies, regenratie en wondherstel, het immuunsysteem, diabetes, prostaatklachten en de geslachtsklieren.
Geestelijk:
Schalenblende heeft een positieve werking bij uitputting, zwak voelen, moedeloosheid, angst en innerlijke onrust en bevordert abstract denken, concentratie, intuïtie, spontaniteit en communicatieve vaardigheden. De steen helpt bij piekeren en slapeloosheid door het niet stop kunnen zetten van de gedachtes.
Spiritueel:
Het helpt grote veranderingen in het leven te doorstaan door het doorbreken van oude patronen en het stimuleren van het aanpassingsvermogen in nieuwe situaties.

 

Seleniet:
Lichamelijk:
Seleniet brengt de ruggengraat op één lijn en bevordert flexibiliteit. De steen beschermt tegen epileptische aanvallen, neutraliseert kwikvergiftiging uit amalgaam (bv. ouderwetse vullingen) en weert het effect van vrije radicalen af. Het is een uitstekend kristal voor borstvoeding en het voeden van een kind.
Geestelijk:
Seleniet helpt oordelen te vellen en inzichten op te doen, het heft verwarring op en helpt om achterliggende beelden waar te nemen. Het

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2024 Steenrijker | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel