Webwinkel keurmerk

Een webwinkel keurmerk is op dit moment een hot item binnen de internet leveranciers. 

Wij zijn zelf natuurlijk ook consument en bij aankopen via het internet is ook voor ons een logo van een webwinkel keurmerk één van de dingen waar ik op let. 

Ook voor onze webwinkel zijn wij op zoek gegaan naar een keurmerk. Dit was nog niet zo makkelijk.Volgens de consumentenbond zijn er heel veel in omloop en is er op dit moment slechts 1 die is aangesloten bij de stichting geschillen commissie. (mei 2011) Tevens citeren we uit een onderzoek van de consumentenbond het volgende: 

Keurmerken kunnen bepaalde zekerheden bieden bij aankopen via een webwinkel. Een keurmerk zou kunnen helpen om je recht te krijgen mocht er iets misgaan bij het kopen via de webwinkel. Maar iedereen mag een keurmerk in het leven roepen en ze worden niet gecontroleerd door derden. Hierdoor is het niet duidelijk wanneer een keurmerk betrouwbaar is of niet. 

Daar komt nog bij dat een lidmaatschap van een keurmerk de internet leverancier veel geld kost wat uiteindelijk weer door de consument betaald dient te worden. 

Een aantal zaken waarop je kunt letten of je te maken heeft met een betrouwbare webwinkel zijn:

  • Is de webwinkel aangesloten bij de Kamer van Koophandel?
  • Is er een fysiek adres van waaruit de internetverkoop activiteiten plaatsvinden?
  • Zijn er recensies te vinden op het internet over de bewuste webwinkel?

In ons geval kan je ons inschrijfnummer van de Kamer van Koophandel en ons fysieke adres vinden onder "Contact” op deze website.

Onze recensies zijn te vinden in het “gastenboek”.

Onze conclusie is als volgt: Een webwinkel keurmerk kan een consument over de streep trekken om over te gaan tot de aankoop echter biedt geen enkele zekerheid t.o.v. een internet leverancier zonder webwinkel keurmerk. Wij kiezen ervoor om onze prijzen zo laag mogelijk te houden en geen webwinkel keurmerk te voeren, mede omdat dit eigenlijk geen enkele zekerheid biedt.
Je kunt bij ons rekenen op een goede afhandeling van de bestelling. Je hebt de wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Mocht je de spullen terug terug willen sturen komt dit voor eigen rekening.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2024 Steenrijker | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel