Dubbele vissersknoop

Wat is een betrouwbare knoop om voor een ketting te gebruiken?

Dit is een dubbele vissersknoop. Deze verbindt 2 uiteinden met elkaar en kan geschoven worden.
Ideaal om de ketting kleiner of groter te maken. Zo kan je hem op een desgewenste hoogte hangen. En variëren bij bepaalde kleding en/of chakrahoogtes. Er staan 2 tekeningen hoe de knoop gemaakt wordt. Veel succes en veel en lang draagplezier. De eerste keer is het wat lastig maar oefening baart kunst. Tip: oefen met 2 touwtjes met verschillende kleuren om een goed overzicht te hebben.

Beschrijving van de onderste tekeningenreeks:

Leg de 2 uiteinden naast elkaar in tegenovergestelde richting. Neem 1 uiteinde vast en sla deze om het andere uiteinde heen, zorg hierbij dat je voldoende ruimte qua touw om de knoop te kunnen maken. Het begin is als een platte knoop. (tek.1) Daarna draai je het uiteinde nogmaals om het andere uiteinde heen en je werkt terug in richting. (tek.1) Er is nu een kruis ontstaan en je doet het uiteinde onder het kruis door (tek.2) en trekt de knoop rustig aan zodat de 2 rondjes netjes naast elkaar liggen en het kruis zichtbaar blijft. Nu doe je hetzelfde met het andere uiteinde. (tek.3,4) De uiteindes na de knoop kun je zo groot maken als je zelf wil. Tip: maak ze maximaal vingerbreedte.

Als je aan de kleine touwtjes trekt dan maak je hem kleiner. Trek je aan het enkele stuk touw waar ook de hanger aan hangt, maak je hem groter.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2024 Steenrijker | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel